Uutisia ja tapahtumia KiU:ssa

Kiteelle on kasvamassa uusi hiihtäjäsukupolvi. Tästä saatiin hyvä näyttö viime viikon perjantaina Potoskan Rantapirtillä pidetyissä kauden päättäjäisissä.
Konsta Vanhanen, vasemmalla, palkittiin Vuoden Kehittyjänä ja Minerva Karppanen sekä Perttu Reponen parhaina hopeasompahiihtäjinä. Hiihtojaoston puheenjohtajana toimivalla Arto Tiaisella on aihetta tyytyväisyyteen.
Täältä tullaan…meillä ainakin riittää virtaa, tuntuvat Vili Rosti ja Jose Tiainen tuumivan.

KiU:lla menestyksekäs hiihtotalvi 2015

Nuoret putsasivat palkintopöydän kauden päättäjäisissä

Kiteen Urheilijat on viime vuosina profiloitunut kasvattajaseuraksi. Tämä tuli hyvin esille myös kauden 2015  hiihtokauden päättäjäisissä. Kaikki menneen talven menestyksen perusteella palkitut olivat nuoria urheilijoita.

Seuran parhaana hiihtäjänä palkittiin Miro Karppanen. Hän sijoittui neljä kertaa kymmenen parhaan sakkiin ikäistensä SM-kilpailuissa. Lähimmäksi mitalia hän lykki Keminmaalla, missä pronssi jäi vapaalla hiihtotavalla käydyssä 20 kilometrin kilpailussa vain 3,2 sekunnin päähän.

Vauhti oli hyvää myös Imatralla Koululiikuntaliiton SM-hiihdoissa, mistä kotiin tuomisina oli viiden kilometrin kilpailusta viides sija. Aikuisten SM-viestissäkin Rukalla Miro pääsi näyttämään kykynsä hiihtäen erinomaisen avausosuuden.

Hopeasompaikäisten parhaina palkittiin Perttu Reponen ja Minerva Karppanen. Perttu sai vuodeksi haltuunsa myös vuodesta 1996 kiertäneen Vuoden Hopeasompahiihtäjän palkinnon.

Menneen talven lumilla Perttu saavutti Hopeasomman loppukilpailuissa hopeaa ja Koululiikuntaliiton SM-kilpailuissa pronssia. Lisäksi hän hiihti 14-vuotiaiden hopeasompaviestissä avausosuudella toiseksi parhaan ajan.

Minerva puolestaan voitti 15-vuotiaiden tyttöjen piirinmestaruuden. Hopeasomman loppukilpailuissa hän oli 33. ja Koululiikuntaliiton SM-kilpailuissa 32.

Vuoden kehittyjän palkinnon pokkasi onnistuneen paluun hiihtoladuille tehnyt Konsta Vanhanen.

 

Uusi hiihtäjäpolvi kasvamassa

Muista hiihtäjistä palkintoja jakamassa ollut Harri Happonen nosti ensimmäisenä esiin

Jussi Karkkulaisen nimen.

-Jussilta erittäin hyvä tason nosto. Kerrassaan menestyksekäs talvi kovassa sarjassa.

Myös miesten viestimenestyksestä Happonen antoi kiitettävän arvosanan.

-15. sija Rukan SM-viestissä oli nuorilta miehiltä kova saavutus. Kun kehitys jatkuu samaa rataa, on kymmenen sakkiin sijoittuminen on jo tulevalla kaudella täysin realistinen tavoite, hän laskeskeli.

Mielissään hiihtojaoston edustajat olivat myös siitä, että KiU sai kaksi viestijoukkuetta sekä Hopeasomman loppukilpailuihin että minimaakuntaviestiin.

Ja vieläkin parempaa on lähivuosina luvassa, sillä seuran hiihtokoulussa ja –harjoituksissa oli kuluneena talvena nuoria hiihtäjiä enemmän kuin edellisinä vuosina.

-Meille on kasvamassa uusi hiihtäjäsukupolvi. Tästä on hyvä jatkaa, Happonen iloitsi.

Päättäjäisten yhteydessä hiihtoväki sai kuulla kuulumisia myös valtakunnan huipulta, kun Aki Hukka kertoili työstään Suomen hiihtomaajoukkueen suksihuollossa.

Puoli vuotta kestänyt pesti maajoukkueen huoltotehtävissä on saamassa jatkoa. Näillä näkymin Aki on jatkamassa tehtävässään ainakin seuraaviin olympialaisiin asti.

(Jouko Väistö/Koti-Karjala)  (Antero vänskä vähän muokkaili)  

ps. kuvat löytyy myös kuvagalleriasta alhaalta